”Fleksibiliteten er der, så kan vi fokusere på det, vi er gode til.”

Ingeniørvirksomheden BEPA A/S er vokset hurtigt og har flere gange på få år haft brug for at rykke til større lokaler. Det har de nemt kunnet gøre hos Workspace.

”Vi har haft kontor dér og dér og dér, og nu flytter vi derover.” Jonas Bojer Christensen peger i først den ene retning, så den anden. Da han i 2020 flyttede ind hos Workspace med sin nystartede ingeniørvirksomhed, var de kun to mand. Siden er BEPA A/S, som virksomheden hedder, vokset. I dag er de ni medarbejdere i Aarhus og knap 50 i Vietnam.

”Vi er flyttet til nye lokaler fire gange, fordi vi har udvidet. Vi startede med at leje ét bord ad gangen, for vi vidste ikke, hvordan det ville gå. Når man starter en ny virksomhed, har man en idé, men man ved jo ikke, hvor det driver hen. Her gik det rigtig godt, og så var det dejligt at være her hos Workspace, fordi det er så fleksibelt,” siger Jonas Bojer Christensen.

Netop fleksibiliteten fremhæver han igen og igen som det, der gør Workspace særligt attraktivt.

”Vi kan ikke på forhånd se, hvordan et projekt kører. Derfor er det bedste for os en fleksibel arbejdsplads, hvor vi kan skalere op og ned. Her kan vi nemt flytte – Workspace sørger for nye kontrakter og for at flytte møblerne, og så sidder vi et nyt sted. Det kan jeg godt lide, for så kan vi fokusere på vores kunder og på det, vi er gode til i stedet for, om lyset virker eller om et wc pludselig er utæt. Jeg har haft en bygning selv, og det gider jeg ikke igen,” siger Jonas Bojer Christensen, der har drevet egen virksomhed gennem mange år, inden han etablerede BEPA A/S.

Hvis man er nyopstartet og har en virksomhed i vækst, er det vigtigt at komme ud, hvor man kan fokusere på det, man er god til. Her ved man, at det dur. Her kan vi altid få et mødelokale, når vi har brug for det, printeren virker altid – tingene fungerer, og fleksibiliteten er der. Så kan vi fokusere på forretningen.

Jonas Bojer Christensen, BEPA

Bæredygtighed er vigtigt for kunderne

BEPA A/S har kundemøder mindst en gang om ugen. Derfor er det vigtigt med adgang til gode mødelokaler, og at de fysiske rammer er pæne og indbydende, siger Jonas Bojer Christensen.

”Hvis man kommer ned på et nørdet kontor som vores, kan det virke lidt rodet. Så er det rart at kunne tage kunderne ind i et mødelokale, hvor alt bare fungerer. Hvis vi selv skulle stå for det, skulle vi have en rengøringsdame og en piccoline ansat, men det er der jo allerede her,” siger han.

For Jonas Bojer Christensen spiller det en stor rolle, at den gamle Haslegård, som Workspace holder til i, er istandsat med genbrugsmaterialer. F.eks. stammer de gamle vinduer, der indrammer kantinen, fra Ingerslevs Boulevard Skole, mens loungeområdet med kaffeautomat er bygget af genbrugte brædder fra Forsvarets røde barakker på Quintus Bastion i København.

”Vi arbejder hovedsageligt indenfor grøn energi, hvor der lige nu kommer mange nye miljøkrav. Bæredygtighed er ikke længere kun en reklamesøjle, men handler også om, hvad det betyder for din produktion, og hvor meget energi du bruger. Det går vores kunder meget op i, så når de vælger os som leverandør, kigger de også på, hvor vi bor henne. Når de kommer på besøg og kan se, at der er brugt mange genbrugsmaterialer, er det lettere for dem at forstå, hvem vi er,” fortæller han.

Sociale arrangementer skaber fællesskab i Workspace

De vidt forskellige virksomheder, der holder til i de cirka 90 kontorlejemål hos Workspace Haslegården, lærer hinanden at kende på kryds og tværs gennem den fælles kantine og en række arrangementer som f.eks. fælles morgenmad og vinsmagning i årets løb. For Jonas Bojer Christensen betyder det, at han kan tilbyde sine medarbejdere noget af det, som store virksomheder også kan.

”Vi elsker de sociale arrangementer og prøver at deltage i så meget som muligt, for det er skægt at møde andre mennesker. Når der er andre omkring dig, og der er et godt miljø og en god stemning, får du nogle medarbejdere ind på kontoret, som er glade og yder bedre. Det giver god arbejdstrivsel,” siger han.

BEPA A/S er senest rykket til et stort lokale med plads til 15 medarbejdere. Jonas Bojer Christensen håber, at virksomheden kan blive i Workspace i mange år endnu. For ham er det kun pladsen, der afgør det.

Kontakt