Besøg af Erhvervshus Midtjylland og Jobcenter Aarhus

Mindre virksomheder opfordres også til at tage del i den grønne omstilling

Den grønne omstilling er ikke kun et spørgsmål om moral, det er også en forretningsmæssig nødvendighed. Det var budskabet fra Jannie Mejer, repræsentant fra Erhvervshus Midtjylland, der torsdag besøgte Workspace for at dele vigtig viden om den grønne omstilling, dens betydning for erhvervslivet og hvordan man kommer i gang.

Erhvervshus Midtjylland fungerer som en værdifuld ressource for virksomheder, der ønsker at påtage sig en grønnere profil. De tilbyder en bred vifte af støtte, herunder strategisk rådgivning, hjælp til små og mellemstore virksomheder og ikke mindst assistance med den grønne omstilling. Det bedste af det hele er, at det er gratis at benytte sig af Erhvervshus Midtjyllands ressourcer.

En af de vigtigste aspekter ved den grønne omstilling er ikke kun miljømæssig ansvarlighed, det handler også om sociale forhold. Det sociale aspekt af ESG (Environmental, Social, and Governance) omfatter arbejdsforhold både internt i virksomheden og hos leverandører, håndtering af sygefravær, fremme af diversitet og ligestilling. Dette blev understreget af Lars Vestergaard og Jan Møhl fra Jobcenter Aarhus, som talte om vigtigheden af at fokusere på disse aspekter. Jobcenteret arbejder med fleksjobbere, og ved at ansætte fleksjobbere kan virksomheder bidrage til at opfylde de mål, der er sat for sociale forhold i virksomheder.

Virksomheder, der har taget stilling til den grønne omstilling, har lettere ved at tiltrække finansiering og talentfulde medarbejdere. Selvom mindre virksomheder måske ikke er underlagt lovkrav om ESG, kan de stadig drage fordel af en grønnere profil, især hvis de samarbejder med større virksomheder, der stiller krav til deres leverandører.

Men hvordan kommer man egentlig i gang med den grønne omstilling? Det kræver mere end blot en enkelt medarbejders indsats; det skal komme helt fra ledelsen og forankres i hele virksomheden. En god start er at tage kontakt til ens vigtigste kunder for at afklare, hvilke krav de stiller til ens CO2-aftryk og andre miljømæssige faktorer. Der findes også nyttige værktøjer som klimakompasset.dk, hvor virksomheder kan lave deres eget klimaregnskab.

Det er også værd at nævne, at Erhvervshus Midtjylland kan bistå virksomheder med at søge forskellige puljer og tilskud. Et eksempel er Vækstpiloten, hvor virksomheder kan få dækket op til 50% af lønnen til en vækstpilot i op til 6 måneder. Dette kan være en værdifuld ressource for virksomheder, der ønsker at ekspandere og samtidig investere i en grønnere fremtid.

Udover den grønne omstilling var der også fokus på Jobcenterets rolle i at facilitere fleksjobbere til virksomheder. Jobcenteret kan være en uvurderlig partner for virksomheder, der ønsker at ansætte ekstra kompetencer, men ikke har brug for en på fuldtid. Der er også økonomiske fordele ved at ansætte fleksjobbere, da jobcenteret hjælper med at dække en del af lønnen og at man som virksomhed kun afregner for fleksjobberens intensitet. Hvilket vil sige, er han/hun ansat på 10 timer, men har en intensitet på 5 timer, så afregner virksomheden de 5 timer. Resten tager jobcenteret sig af.

Alt i alt understreger besøget fra Erhvervshus Midtjylland og Jobcenter Aarhus vigtigheden af at tage del i den grønne omstilling for både virksomheder og samfundet som helhed. For virksomheder i Midtjylland er der adgang til en bred vifte af ressourcer og støtte til at gøre den grønne omstilling til en realitet, og det er op til virksomhederne selv at gribe muligheden og tage det første skridt mod en mere bæredygtig fremtid.

Mere information kan fås ved at kontakte:

Jannie Mejer fra Erhvervshus Midtjylland på jme@erhvervshusmidtjylland.dk

Eller

Lars Vestergaard fra Jobcenter Aarhus på labov@aarhus.dk

Jan Møhl fra Jobcenter Aarhus på jamoe@aarhus.dk

Kontakt