”Jeg har det som en fisk i vandet her”

”Det er hyggeligt, at der er andre at sige dav til og snakke med”, siger Karen Krogh, der gik fra at have skrivebord og behandlerbriks derhjemme til at have eget kontor på Workspace Haslegården.

Første gang hun besøgte Workspace, var egentlig for at hilse på sine gamle kollegaer, der havde fået kontor i huset. Men da Karen Krogh gik rundt på kontorhotellet, gik det op for hende, at der var kontorer i alle størrelser – også nogle, der passede godt til hende.

”Jeg tænkte, at det kunne jeg da godt prøve. Man kan jo altid flytte hjem igen,” siger hun og tilføjer så med et grin: ”Men det har jeg så ikke gjort. For jeg fandt jo ud af, at det er rigtig hyggeligt, at der er andre at sige ’dav’ til og snakke med.”

Karen Krogh er uddannet i fransk og engelsk og arbejder som oversætter og korrekturlæser – eller som hun selv plejer at kalde sig: Professionel sprognørd. For 25 år siden uddannede hun sig også til massør og har siden arbejdet med både sprog og massage. Inden hun kom til Workspace, arbejdede hun hjemmefra med begge sine virksomheder.

”Men det bliver lidt ensomt,” siger hun. ”Det med at sidde hjemme med det hele, får tingene til at flyde meget sammen. Du kan blive siddende i morgenkåbe til kl. 10, for der kommer måske ikke nogen før over middag. Det at være hos Workspace har givet mig struktur, så jeg har en arbejdsplads, jeg kører ud til og hjem fra.”

 

”Jeg får meget igen”

Det er 10 år siden, Karen Krogh flyttede sit skrivebord og sin massagebriks ind hos Workspace Haslegården. Havde det ikke været for hendes tidligere kollegaer, som hun skulle besøge, havde hun nok aldrig kigget efter en kontorplads.

”Jeg syntes, jeg havde plads nok derhjemme, og jeg tænkte måske også, at det var en ekstra udgift. Men jeg må indrømme, at jeg synes, at den er givet godt ud, for jeg får meget igen,” siger hun og nævner både nye kunder, et stort netværk og et godt sted at sidde som nogle af gevinsterne. 

Det har givet mere, end hun havde forventet at ligge dør om dør med mange andre virksomheder.

”Jeg har helt klart fået udvidet min kundekreds, både på massage og på sprogdelen. Da jeg flyttede ind, var jeg den eneste kropsbehandler herude, og det kan næsten ikke undgås, at nogen får brug for massage. Men jeg havde ikke forventet, at der også ville komme sproglige opgaver ad den vej. Men der er nogen, der har opdaget mig og får hjælp til korrekturlæsning eller oversættelse,” siger hun.

Hun holder meget af de sociale arrangementer hos Workspace som fælles morgenmad, for det er en god måde at møde hinanden og opdage, at der også findes ’sådan nogle’ virksomheder. Men det har i høj grad også givet hende en masse socialt at skifte hjemmekontoret ud med kontorhotellet.

 

”Efterhånden er jeg kommet til at kende nogle stykker herude. Der er mange smil og hilsner i løbet af en dag. Det betyder meget, for det betyder, at jeg har haft en god dag, og at der er mennesker, jeg har vekslet en bemærkning med. Det billede, der lige kommer op, er, at jeg har det som en fisk i vandet. Jeg føler mig godt tilpas og har fornemmelsen af, at det er godt for mig,” fortæller Karen Krogh, der for nyligt kunne fejre 25-års jubilæum som massør og i den anledning fik besøg af et helt hold af folk fra Workspace, som bruger hende som massør.

”De kom med en gave og lykønskninger. Jeg var helt rørt. Det var simpelthen så dejligt,” siger hun og tøver ikke med sit råd til andre selvstændige erhvervsdrivende, der overvejer, om et kontorhotel er noget for dem.

”Jeg synes bare, man skal komme i gang med at kigge efter et sted, hvor man føler sig godt tilpas. Det er en stor gevinst, at man føler sig godt tilpas. Især når man kommer ind ad døren, og der er en god stemning, hvor folk hilser på hinanden. Det skal man da overveje, om man ikke skal have med i sin virksomhed.”

Karen Krogh – Massør og korrekturlæser
Kontakt