Har du den unikke ide?

Har du drømmen om at blive iværksætter, og brænder inde med den gode ide?

I så fald kan du læse med her hvor vi vil fortælle dig lidt om hvor det er vigtigst at være til stede online i 2022.

Hvilke medier er de mest essentielle i 2022?

Verden bliver mere og mere digital, og derfor er det vigtigt at man har styr på sine online markedsføringskanaler, da det er her man har mulighed for at eksponere sit produkt for flest mennesker.

Herunder er der en graf som viser hvor stor en procentdel af den danske befolkning, som bruger disse medier.

  • Facebook 88%
  • Instagram 50%
  • YouTube 44%
  • LinkedIn 43%
  • Pinterest 25%
  • TikTok 9%

Når du markedsfører din virksomhed og dine produkter, er disse medier klart nogle du bør overveje. Her skabes der rigtigt meget trafik, og er derfor et godt sted at have content. For at lave godt content, er det vigtigt at man giver noget af sig selv, og derved skaber noget folk vil se. Man kan f.eks. lægge videoer på YouTube, fordi her er det muligt at genbruge det organiske indhold igen og igen.

I 2022, vil markedsføringen fra iværksættere og direktører blive mere personbåret. Brand- og virksomhedsmarkedsføringen vil blive mindre i iværksætter regi, og influencermarketing vil præge de sociale kanaler endnu mere end de i forvejen gør.

De online annoncer som f.eks. google ads der kommer til at præge 2022, vil også være mere fokuseret på det gode indhold frem for at være salgs- og produkt promoverede. Derfor er det vigtigt at man har godt styr på sin søgemaskine markedsføring, sådan at man kan lave personaliseret indhold til sin målgruppe.

TikTok som markedsføringsportal

TikTok er en af de hurtigst voksende sociale medie-app, med over 3 milliarder downloads samt et månedligt brugerengagement med over 70%.

Men hvordan bruger man det?

TikTok domineres hovedsageligt af underholdning. Derfor vil man blandt andet gennem TikTok kunne gøre brug af influencer markedsføring, derudover kan man selvfølgelig lave sine egne videoer, eller arbejde med betalte annoncer. Målgruppen på TikTok, består primært af 18-24-årige.  

Hvem er din målgruppe?

Som iværksætter er det rigtigt vigtigt, at man kender sin målgruppe, og derved markedsfører sig til det rigtige segment. Man er nødt til at kunne fortælle en god historie til den rette målgruppe for at kunne skabe konverteringer. Derfor er det også vigtigt at man får lavet sig én eller flere persona for den/de målgrupper som I gerne vil ramme.

Markedsføringen i 2022 vil være mere personaliseret, og der vil derfor ikke være en ensartet måde at markedsføre sig til sin målgruppe. Der skal skabes en individuel oplevelse for forbrugeren, sådan at de kommer til at se det content der er relevant for dem.

Kig på dine konkurrenter!

Hvilke medier bruger dine konkurrenter? Det er vigtigt at vide hvilke sociale medier konkurrenterne bruger til at ramme deres målgruppe. Derved ved du hvilke sociale medier der virker og hvilke der måske ikke gør.

Når man starter som iværksætter, er det vigtigt at vide hvilke andre lignede produkter som allerede findes på markedet. Hvis man bevæger sig i Blue Ocean, kan dette selvfølgelig være svært, men der vil næsten altid være ét produkt, som er lig dit.

Som iværksætter kommer man til at arbejde mange timer, og det er derfor vigtigt at man arbejder målrettet. Du skal være bedre end dine konkurrenter, og være klar til at forvente mere af dine omgivelser og dig selv.

Få dig et større netværk!

Før i tiden var det, det fysiske netværk som var væsentligt når man ville starte virksomhed. Tiderne har ændret sig, og et stort netværk at nemmere at få end aldrig før. Der findes på Facebook, rigtigt mange iværksætter grupper, hvor medlemmerne kommer fra mange forskellige brancher og stillinger i både store og små virksomheder.
Her vil det være muligt at få svar på de fleste spørgsmål, man måtte have i forhold til at starte egen virksomhed. Mange af personerne i gruppen, har højst sandsynligt været igennem de samme problemstillinger som dig.