Virtuelt kontor – Hvad er det og hvem er det til?

Et virtuelt kontor er alt det du kender ved et normalt kontor, på nær den fysiske del, altså kontorpladsen.

Med et virtuelt kontor får du alle fordelene ved et kontor/kontorfælleskab. Så som en fast firmaadresse, hvor du kan få tilsendt pakker, holde møder og konferencer, en reception med telefonpasning, fagligt sparre med andre i kontorfællesskabet og mere til. Det eneste du ikke får, er som sagt kontorpladsen, men alt det andet er til rådighed for dig.

Hvem er et virtuelt kontor så til?

Mange virksomheder kan bruge et virtuelt kontor, der er ikke kun en brugstilfælde, men flere. Du kan bl.a. nyde godt af et virtuelt kontor hvis:

– Du er kørende sælger:
Hvis du eksempelvis er kørende sælger som tager ud til mange møde dagligt, skal du måske ikke bruge en fast kontorplads, men kun et sted hvor du kan møde dine kunder og modtage postleverancer.


– Du har ansatte som arbejder remote:
Hvis du arbejder i en virksomhed som har en anden adresse, eksempelvis København eller udlandet, og har en til flere ansatte i eksempelvis Aarhus, som arbejder remote, kan det være en fordel at have en fast placering hvor den person eller de personer kan mødes, modtage materiale/pakker og holde møder.


– Du har et startup/enkeltmandsvirksomhed:
Et startup eller en enkeltmandsforretning kan bruge en virtuel kontorplads som base for sin forretning, mens der arbejdes hjemmefra. Dermed kan du have et officelt sted at mødes med kunder og sparre med andre fagpersoner, alt imens du holder omkostningerne nede, ved at skulle betale for dit eget kontor.

– Du er freelancer: Udvalgte freelancere kan have glæde af at have en fast firmaadresse, selvom du ikke skal bruge en fast kontorplads. Du er måske fotograf, som ikke behøver en kontorplads, men blot et sted at mødes med potentielle og nuværende kunder, samt et sted at modtage post og ordre. Du kunne også være freelance konsulent, som arbejder hjemme fra, men har brug for en mere professionel adresse end din private, til dit salgsmateriale og møder.

Kort sagt er et virtuelt kontor til dig som har brug for en firma- og postadresse, som er mere professionel, end din egen privatadresse. Men uden at du har brug for en fast arbejdsplads i et kontorfælleskab.


Læs mere om et virtuelt kontor hos Workspace her…

Kontakt