Covid-19 nedlukningen som indtraf i perioden 2020 – 2021 pressede mange danske virksomheder til at sende deres ansatte hjem på hjemmekontoret – og der sidder mange af dem stadig i dag. Generelt er vi i Danmark blevet så glade for hjemmearbejdet, at hjemmearbejdspladsen også er blevet én af de vaner, som vi har taget med os her på bagkanten af corona-krisen i 2022. Det har sat arbejdsgiveren i et helt nyt og anderledes dilemma, hvor kravet til den fysiske arbejdsplads hos de ansatte ikke længere er så stort – så hvor meget reelt kontorplads skal arbejdsgiveren egentlig leje og hvorfor er der en stigende tilgang til de hybride arbejdspladser? Læs mere herunder.
Samtidig har vi for første gang siden 2. verdenskrig igen krig i Europa, hvilket har medført en stigende inflation og sat et stort pres på de globale energipriser. Det er de scenarier som de danske virksomhedsejere har stået overfor de seneste par år, og resultatet heraf har været en flugt mod mere fleksible løsninger, hvor kontoret hurtigt kan skaleres op eller ned. Ifølge en analyse fra Coworking Space (global marked report 2023), forventes det, at 18% flere virksomheder vil søge mod kontorhoteller og kontorfællesskaber i perioden 2022 til 2023, da disse har den ønskede fleksibilitet og hvor forbrug, herunder energi og varme, oftest også er inkluderet i lejen.
Fokus på fleksibilitet
Kontorhoteller er ikke kun et fysisk sted, men også et magisk sted, hvor idéer blomstrer og fremtiden formes. Det er en kreativ højborg for Aarhus, der er blevet kåret som den næstbedste iværksætter by i verdenen. Med kontorhotellets fleksible muligheder for at reducere eller forøge kontorarealet, er det ikke kun de nyopstartede virksomheder, der kan drage fordel af dette. Efter covid-19 oplever flere og flere virksomheder, at de skal nedskalere deres samlede areal, og derfor er et kontorhotel en løsning på denne udfordring. Kontorhotellet giver virksomhederne mulighed for at justere deres kontorareal løbende, og det er afgørende for virksomhederne at være fleksible og forberedt på, hvad fremtiden måtte bringe.
“… og det er nemt at skalere op og ned her”
Wexo – Thomas Thomsen / læs hele citatet
De hybride arbejdspladser
Verden har ændret sig drastisk i løbet af det sidste år, og det samme har vores arbejdsmodel. Krigen i Ukraine, pandemien og et øget fokus på fleksibilitet har ført til, at den hybride arbejdspladsmodel er blevet mere relevant end nogensinde før. Faktisk viser en rapport fra Envoy, at 40% af de adspurgte ville vælge et job med lavere løn, hvis de kunne arbejde under en hybrid arbejdsmodel. Det er derfor afgørende for arbejdsgivere at imødekomme medarbejdernes ønsker og behov, for ikke at miste den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft. Virksomhederne kan med fordel begynde at overveje deres fremtidige arbejdspladsmodel for at tiltrække og fastholde medarbejdere med den nødvendige ekspertise.
Den hybride arbejdsmodel fungerer bedst i et veldesignet, aktivitetsbaseret arbejdsmiljø, der tilbyder muligheder for både samarbejde og fordybelse. Hos Workspace forstår vi vigtigheden af en fleksibel og hybrid arbejdspladsmodel, og vi tilbyder derfor kontorhoteller, der tager højde for alle medarbejderes individuelle præferencer til arbejdsgangen. På den måde kan medarbejderne trives, og virksomheden kan tiltrække og fastholde den nødvendige ekspertise i fremtiden.



– Læs rapporten fra Envoy her
– Læs rapporten Coworking space global market report her